Kurbanlarınız Umut Olsun

KURBANLARINIZ UMUT OLSUN

Kurban, Allaha yakınlaşmanın, muhabbetimizin ve Allah’a karşı şükrümüzün en samimi ifadesidir. Paylaşılan her Kurban arada mesafeler olsa bile gönülleri bir araya getirir ve yüzlerde mutluluğa vesile olur. Derneğimiz, “Kurbanlarınız Umut Olsun” projesiyle siz hayırseverlerin kurbanlarını Afrika ve Güney Amerika’daki ihtiyaç sahiplerine dini esaslara uygun, güven ve emanete riayet şiarıyla ulaştırmaktadır.  Unutulmamalıdır ki Hz. Allah’a adadığınız her kurban, yetimler ve muhtaç olan aileler için bir umuttur. Siz de kurbanlarınızla Afrika ve Güney Amerika’daki Müslüman kardeşlerimize  umut olun…

Bir Kurban Bir Umut…

Afrika’daki Kurban Organizasyonlarımız

Kurban ibadeti için vekâletleri alınan kurbanların kesimleriyle alakalı yüksek İslâmi hassasiyetler vardır.  Kurban kesim sürecindeki her ayrıntı tecrübeli ekibimiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Yıl boyunca Afrika’nın 5 ülkesinde adak, akika, şükür ve diğer nafile kurbanlarınız özenle kesilmektedir.

Kurbanlıklarımızın Hazırlık Süreci

• Kurban kayıtları, internet sitemizden veya derneğimiz aranarak yapılır ve vekaletler sözlü olarak dernek merkezimizde oluşturulan kurban ekibimiz tarafından son derece dikkatli bir şekilde alınır.
  • Kurban sahibinin niyetine ve kurbanın türüne göre bilgiler, vekaleten organizasyon yapılacak ülkedeki temsilcilere ulaştırılır.
  • Afrika’da özellikle kırsal kesimlerde ulaşılması zor ihtiyaç sahibi insanlar bulunmaktadır. Siz hayırseverlerin vekalet verdiği kurbanlıklar için bölge ülkelerindeki daimi temsilci ve üyelerimiz uygun hayvanların belirlenmesi için en uygun bölgeye giderler.
  • Kurbanlıklar tüm İslami hassasiyetler gözetilerek tespit edilir.
  • Kurban bayramında oluşabilecek talep ve sahada yaşanabilecek aksaklıklar gözetilerek toplanan bağışlardan fazla sayıda kurbanlık hazırlanır. Hazırlanan kurbanlıklar için ihtiyaç sahibi köyler bizzat ziyaret edilip tespit edilir.
  • Kurban kesimi yapılacak bölgeler ve köyler belirlendikten sonra her bölgede kurbanlar bizzat kendi ekibimiz tarafından kesilmek üzere gerekli araç ve gereçler hazırlanır. Yıl boyunca bölgede görev yapan temsilcilerimiz tecrübeleriyle kendilerine emanet edilen kurbanlıkları en doğru şekilde yerine ulaştırır.

Kurbanların Kesimi ve Dağıtımı

• Derneğimizin sahadaki daimi temsilcileri ve Türkiye’den giden gönüllülerimiz, kurban kesimi yapılacak bölgeleri düzenli olarak denetlemektedir.  İslami usullere uygun olarak vekaletleri alınan kurbanlıkların kesimleri tecrübeli ekiplerimiz tarafından sahipleri niyetine yapılır.
  • Her köydeki aile fertleri ve kabile reisleri ile kendi dillerinde konuşularak kurbanların Müslüman kardeşlerinden gelen bir hediye olduğu iletilir. Kurbanlar kesilip evlere eşit şekilde dağıtılmadan görevlilerimiz yerlerinden ayrılmazlar. Tüm ayrıntılarına dikkat edilerek yapılan kurban kesimleri devam eder.

• Kurbanlarla İlgili Bilgilendirme
  • Artık kurban sahiplerine kurbanlarının kesildiği bilgisi verilme vaktidir. Kurbanını Afrika’lı ve Müslüman Kızılderili kardeşleriyle paylaşan hayırseverlere kurbanlarının hangi ülkede kesildiğine dair bilgilendirme yapılır.
  • Geriye siz hayırseverlerin tebessüm ettirdiği Müslüman kardeşlerimizin duası kalır.

Kurban Hisse Bedeli Ne kadardır?

Kurban hisse bedeli 100 Dolar’dır.

Bayramın hangi günü kesim yapılacaktır?

Kurbanlarımız kesim yapılacak ülkedeki bayram günlerine riayet edilerek kesilecektir. Bu tarihler Türkiye ile değişiklik arz edebilir.

Kurban hisse sahiplerinin isimlerini kimlere iletmemiz gerekiyor?

Hisse Sahiplerinin isimleri İnternet sitemizdeki bağış ekranında bulunan kurban formunu doldurarak veya  No’lu telefon numarasından bizlere bildirebilirsiniz. İnternet’i aktif olarak kullanan hisse sahiplerinin internet sitemiz üzerinden ödeme sonrası kurban bildirim formunu doldurmaları hisse sahiplerinin isimlerinin kesim listemize en doğru biçimde kayıt edilmesini sağlayacaktır.

Kurban ödemeleri ne şekilde yapılabilir?

• İnternet sitemizden Online bağış yoluyla Afrika’ya kurbanlarınızı gönderebilirsiniz.
  • Derneğimizin hesap numaralarına havale ve eft yoluyla kurban bedelini yatırıp derneğimizi arayıp kayıt oluşturarak kurbanlarınızı gönderebilirsiniz.
  • Dernek binamıza gelip kurbanlarınızı makbuz karşılığı teslim edebilirsiniz.

Banka ödemelerinde gönderim masrafı kesiliyor mu?

KuveytTürk Katılım Bankasının hem ATM’lerinden hem banka içi gişe işlemlerinden herhangi bir kesinti olmamaktadır. Banka içerisinden yapılacak işlemlerde görevliye ödemenin bağış ekranından yapılmasını hatırlatınız.

Ziraat Bankası ATM’lerinin Kartsız işlem menüsünden yapılan ödemelerden kesinti alınmamaktadır.

Ziraat Bankası’nın Banka içi gişe işlemlerinde, PTT ve tüm bankaların İnternet üzerinden EFT ve Havale işlemlerinden cüz’i miktarlarda gönderim masrafı kesilmektedir. Gönderim masrafı kesilecek şekilde ödeme yapılacaksa, masrafın gönderilecek olan kurban meblağından düşmeyecek şekilde ödeme yapılmalıdır.

Kurban kesiminden sonra bilgilendirme nasıl yapılacak?

İletişim bilgisi verildiyse hem Derneğimizden mesaj yoluyla hem de kesim bölgesindeki arkadaşlarımız tarafından telefonla arama yoluyla geri dönüş yapılacaktır.

Hülâsa iletişim bilgileri (telefon ve mail) bizde mevcut olan kurban sahiplerine Derneğimiz tarafından bilgilendirme mesajı gönderilecek aynı zamanda Endonezya’dan ve Bangladeş’ten direk aranıp kurbanın kesildiğine dair bilgi verilecektir.